Toen de lockdown al een tijdje was opgeheven en de toeristen nog niet mochten komen hebben wij het er even van genomen! Zoals ik in de vorige blog ook al noemde. We hebben leuke uitjes gehad en gedaan die normaal behoorlijk aan de prijs zijn en nu dus voor de locals goedkoper zijn!

  1. Lisette aan het chillen op Cas Abou, ons favouriete strandje (al gaan Annieke en Lisette ook nog wel eens naar Blue Bay)
  2. Heerlijke fruit mix en smoothie van de ronde markt in Punda
  3. Jan Thiel, op een zaterdagavond - voordat de touristen weer mochten komen, het zit hier anders helemaal vol!
  4. Trots op ons zusje, wat een goed item op de nationale TV 😎
  5. Bijbel lezen na het eten, Lisette vindt het heel boeiend (vooral de plaatjes)
  6. Yes ik heb een groepje gevonden om op leuk niveau mee te beachen (volleyballen)
  7. Tropisch eiland, tropisch fruit 🍍

Zo was er eerst het Sea Aquarium (soort dolfinarium). We hadden daar een 'Dolphin Encounter' geboekt. Dat was ook het enige wat we konden doen met Lisette en ik als zwangere vrouw. We mochten bij de dolfijnen in het water, ze aaien en wat trucjes met ze doen. Ik vond het geweldig!!! (Ik wilde vroeger ook dolfijnentrainster worden 😉 Lisette vond het wat minder, een beetje eng zelfs. Ook wel begrijpelijk want zo'n dolfijn is toch best wel groot van dichtbij. Ik was zelfs onder de indruk toen hij met z'n vinnen vooruit, rechtop en hoog boven het water, naar me toe kwam om een 'handje' te geven.

Op Vaderdag had ik voor Stephan een verrassingsactiviteit; een buggytour! Door de natuur aan de noordoostkant van het eiland. Hij ging samen met een man van de Bijbelkring. Zijn vrouw had het georganiseerd.

We reden met de buggy's naar de Noordoostelijke hoek van het eiland, wat relatief vlak is. De grond is droog en bestaat uit vulkanische rotsen en stenen. Het is een redelijk verlaten stuk terrein, boven de Sint Joris baai, naast de Nederlandse Luchtmobiele brigade die kustbewaking doet (en wat dies meer zij) vind je hier hooguit wat drugdealers en hagedissen.

Tussen het rijden door maakten we een paar stops; de eerste een oude grot, vroeger bewoond door indianen en nu door vleermuizen. Vleermuizen zijn cruciaal voor het eiland, zij zijn de enigen die de cactussen kunnen bestuiven en die cactussen zorgen voor veel leven (proviandkast voor allerlei reptielen, vogels en andere dieren). De tweede stop was bij de noordkust, waar ruige golven op de kust beuken en 'boka grandi' ligt. Al met al een leuke en mooie manier om het eiland te ontdekken.

In diezelfde week had Stephan nog een leuke activiteit, namelijk duiken! Hij had een refresher-dive geboekt bij een duikinstructeur. We kwamen zijn vrouw en zoontje een keer tegen op het strand, raakten aan de praat en van het één kwam het ander. Die vrouw nodigde mij ook uit bij hun thuis om wat te komen drinken. Dan kon haar zoontje Xem (ongeveer even oud als Lisette) met Lisette spelen. Hij had veel speelgoed, dus Lisette heeft genoten!

Aan de koffietafel werd de theorie nog even kort doorlopen, om te kijken wat ik nog wist en het weer even op te halen. Daarna pakten we de gear en reden we naar Tugboat Beach, hier ligt niet zo ver uit de kust een sleepbootje afgezonken, een grote pier en een gigantisch schip/offshore unit. Een prachtige plek om te duiken.

Het eerste kwartiertje was even oefeningen doen en zorgen dat ik me op mijn gemak ging voelen. De laatste duik was al weer 3 jaar geleden. Het water was van prima temperatuur (hele jaar tussen de 26 en 30 graden) en vol met vissen. Rondom de tugboat was het net een aquarium zoveel soorten en kleurige vissen. Ik heb onder andere een moray eel, blue angelfish, mooi koraal en heel veel andere vissen gezien. Voor herhaling vatbaar!

De zondag na vaderdag hadden we alweer een uitje, nou ja, Stephan had alweer een uitje. We gingen vrij spontaan naar Klein Curacao!!! Samen met Marcel, Lisette en Mirthe met de Mermaid. Dit is een wat grotere boot, geschikt voor onze kleintjes. En ze hebben op het eilandje een strandtent, ook wel fijn. Er was een goed verzorgd ontbijt en een heerlijke lunch inbegrepen. Grote Lisette had een goede camera mee en wij hadden allemaal een extra outfit mee om een fotoshoot te doen! Verder hebben we natuurlijk lekker gechilled en gezwommen. Helaas hebben we niet zoveel schildpadden gespot als we hoopten. Maar wat een prachtig strand en een prachtige blauwe zee. Nog mooier dan op Curacao zelf!

En het grootste uitje komt eraan!!  We komen komende week naar Nederland!! Helaas geen mooi lokaal prijsje voor dit uitje 😢. We komen 25 juli aan en vertrekken 8 augustus weer.

Dus... als jullie ons willen zien, zorg dat je thuis bent en laat van je horen! 😉 We moeten helaas wel even een planning gaan maken, dus als jullie weinig opties hebben, wees er snel bij om een plekje in ons programma te reserveren. 😜

Eindelijk gaan we dan onze nieuwe nichtjes en neefje voor het eerst vasthouden! Lucie, Amely en Lucas <3

En eindelijk weer onze familie en vrienden in het echt zien! Lieverds; We're coming home! Tot snel 🤗✈